Mondzorg met ambitie

  • Bewezen track-record in praktijkovername
  • Internationaal netwerk van praktijken en professionals
  • Werkgever met focus op kwaliteit en ontwikkeling
Meer weten?

Aan de tand voelen: Anique Kouwenhoven

02-11-2020

In deze rubriek stellen we vragen een medewerkers van een tandartspraktijk van DentConnect. Ditmaal voelen we Anique Kouwenhoven aan de tand. Zij is 28 jaar en werkt sinds 2019 bij Samenwerkende Tandartsen Tilburg - Zuid.

 

 

De mondzorg en jij; dat was geen liefde op het eerste gezicht.

,,Op mijn middelbare school zei een docent tegen mij: ‘Ga eens kijken bij de opleiding Tandartsassistente. 100% baangarantie!’ Tot dat moment had ik mij eigenlijk nog nooit verdiept in de mondzorg. De opleiding zelf vond ik eerlijk gezegd niet zo heel leuk, maar toen ik in een praktijk kon werken was ik meteen enthousiast. Ja, ik ben die docent nog steeds dankbaar voor zijn tip, haha!”

 

Waarom ben je vorig jaar overgestapt naar een praktijk van DentConnect?

,,Bij mijn vorige werkgever waren veel zaken niet zo goed geregeld. Daarnaast had ik er weinig tot geen mogelijkheden om door te groeien. En ik wil juist continu verder leren en voor mezelf het hoogst haalbare bereiken. Daarom stond ik open voor een andere werkgever.

Een ex-collega was al overgestapt naar Samenwerkende Tandartsen Tilburg - Zuid en toen daar een vacature ontstond, heeft ze mij meteen getipt. Bij deze praktijk (en DentConnect) bieden ze je zoveel kansen om door te groeien, dat ik niet lang getwijfeld heb.

 

Wat is zo leuk aan jouw baan als preventie-assistent?

Sommige patiënten weten niet wat een preventie-assistent doet. Dan probeer ik een zo’n goed mogelijke uitleg te geven en hen vervolgens uiteraard zo goed mogelijk te behandelen. Op het moment dat zo’n patiënt dan vervolgens zegt dat hij de volgende keer graag bij mij terugkomt, dan vind ik dat een mooi compliment. Dan heb ik blijkbaar goed werk geleverd.

Als preventie-assistent heb je ook de mogelijkheid om bepaalde zaken zelfstandig te doen. Zo werk ik elke dinsdag samen met een implantoloog en mag ik bijvoorbeeld de hechtingen verwijderen. Dat zelfstandig werken spreekt me aan.

 

Heb je nog een goed advies op het gebied van preventie?

Nou, ik heb een goede tip van een tandarts geleerd die ik geregeld aan mijn patiënten vertel: leg je tandenstokers niet in je badkamer, maar bijvoorbeeld op de bank bij de tv. Want als je in je badkamer bent, heb je vaak haast omdat je naar je werk moet of omdat je wilt slapen. Maar tijdens een avondje Netflix kijken, heb je er alle tijd voor!

 

Wat zijn je ambities?

In de komende jaren wil ik mezelf graag verder ontwikkelen. Zo staat het volgen van een cursus ‘aanbrengen vullingen’ nog op mijn lijstje.

En in de ‘verre toekomst’ zou ik graag praktijkcoördinator willen worden. Dat lijkt me echt een interessante baan. Het is natuurlijk totaal anders dan mijn werk als preventie-assistente, want je moet dan heel veel zaken regelen voor ‘jouw’ praktijk en je ook bezighouden met bijvoorbeeld de administratie. Maar het lijkt mij leuk.

 

Ik heb het daar ook al met mijn praktijkcoördinator Olga Storimans over gehad en zij zal me ook vaker administratieve taken gaan geven, zodat ik die functie beter leer begrijpen. En over een jaar ga ik de HBO-opleiding management in de zorg volgen.

 

Of ik dus goed op mijn plek zit? Ja, écht! Ik zou nooit meer uit de tandheelkunde willen.”