Mondzorg met ambitie

  • Bewezen track-record in praktijkovername
  • Internationaal netwerk van praktijken en professionals
  • Werkgever met focus op kwaliteit en ontwikkeling
Meer weten?

Aan de tand voelen: Marieke de Looff

12-04-2021

In deze rubriek stellen we vragen een medewerkers van een tandartspraktijk van DentConnect. Ditmaal voelen we Marieke de Looff aan de tand. Zij is 29 jaar en is tandarts én Chef de Clinique bij Samenwerkende Tandartsen Enschede. ,,Tijdens de coronacrisis hadden we één doel: een veilige omgeving te creëren voor patiënten en collega’s, waardoor we onze praktijken draaiende konden houden’’

Het was jouw wens om tandarts te worden, maar toch begon je aan een studie Ergotherapie. Waarom was dat?
Heel simpel; ik werd tot twee keer toe uitgeloot voor de studie Tandheelkunde. En aangezien ik graag mensen wil helpen, besloot ik om de studie Ergotherapie te volgen. Die opleiding deed ik versneld, waardoor ik na 2 jaar alleen nog maar een stage moest lopen. Op dat moment werd ik echter – bij de derde poging – wel toegelaten tot de opleiding Tandheelkunde.

 

Stelde je dat voor een moeilijke keuze?
Aan de ene kant niet, want ik wilde heel graag in de mondzorg werken. Aan de andere kant had ik graag ook de studie Ergotherapie afgerond. Een tijdelijke combinatie van die twee studies werd echter door een nieuwe regel vanuit de regering heel duur, waardoor ik dat papiertje helaas niet heb gehaald.

 

Wat maak jouw vak als tandarts zo mooi?
Zoals gezegd wil ik heel graag mensen helpen, dus dat is een aspect dat me zeer aansprak. Maar wat ik écht fantastisch vind, is dat ik de hele dag bezig kan zijn met mijn favoriete hobby: creatief bezig zijn! Dat klinkt misschien gek, maar je werkt op een heel klein oppervlak en je wilt het vervolgens zo mooi maken als je kan.

 

Wat doet een Chef de Clinique bij een praktijk van DentConnect?
Als Chef de Clinique ben ik verantwoordelijk voor het voeren van een helder klinisch beleid, waar al onze behandelaren op kunnen terugvallen. Zeker tijdens deze coronacrisis levert dat extra werk op. Vanuit DentConnect worden er protocollen en werkinstructies opgesteld, waarna ik samen met mijn collega’s bekijk hoe we deze het beste kunnen implementeren op onze praktijk.
Uiteindelijk hadden we één doel: een veilige omgeving te creëren voor patiënten en collega’s, waardoor we onze praktijken draaiende konden houden. En zoals je je kan voorstellen, was dat op sommige momenten best een uitdaging.

 

Wanneer is voor jou een werkdag geslaagd?
Een fijne werkdag is voor mij een dag met veel afwisseling en dat alles goed doorloopt. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat je mooie dingen hebt kunnen vervaardigen en dat je daarmee jouw patiënten blij hebt gemaakt.

 

Wij zijn altijd op zoek naar tandheelkundige professionals door heel Nederland. Let's Connect! 
Interesse om te werken bij DentConnect? Vul onderstaand formulier in of neem contact op met onze recruiters via 0162-482870 (optie 3).

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Naam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Vacature:*

Plak hier bijvoorbeeld de url van de vacature of titel van de vacature.