Mondzorg met ambitie

  • Bewezen track-record in praktijkovername
  • Internationaal netwerk van praktijken en professionals
  • Werkgever met focus op kwaliteit en ontwikkeling
Meer weten?

Aan de tand voelen: Ruby Faber

17-03-2021

In deze rubriek stellen we vragen aan medewerkers van een tandartspraktijk van DentConnect. Ditmaal voelen we Ruby Faber aan de tand. Zij is 24 jaar en werkt voor Tandzorg Hoek van Holland én Tandzorg Delft. ,,Het grootste voordeel om in een groot bedrijf te mogen werken, zijn de diverse groeimogelijkheden. Dit maakte het voor mij mogelijk om door te groeien van tandartsassistente naar preventieassistente.’’

 


Hoe is het om samen te werken met jouw zus en ben je dankzij haar ook in de mondzorg beland?
Dat is eigenlijk heel leuk. Mijn zus Shannon is praktijkmanager bij Tandzorg Hoek van Holland, waar ik anderhalve dag in de week werk. Het is niet dat we elkaar in de weg zitten, want ik werk in mijn behandelkamer en Shannon is overal te vinden. Maar het is prettig dat ik soms bij haar om advies kan
vragen, aangezien ik wel eens een twijfelaar kan zijn. Ik vind het gebit altijd al interessant. Een glimlach máákt iemand. Dus een mooi gebit heb ik altijd al belangrijk gevonden. En als je zus dan in een tandartsenpraktijk gaat werken, dan is die stap snel gezet.


Wat maakt jouw werk als preventieassistente zo leuk?
De meeste voldoening krijg ik wanneer ik erin slaag om angstige patiënten gerust te stellen. Dat iemand nerveus een kamer binnenkomt en vervolgens na de behandeling vrolijk weggaat en ‘tot de volgende keer’ zegt. Dan weet ik dat ik mijn werk goed gedaan heb. 

Hoe ik dat doe? Door goed de tijd te nemen voor mijn patiënten en alles stap-voor-stap uit te leggen. Bij kinderen geef ik ook poetsles en als ze de volgende keer dat goed doen, krijgen ze een heus poetsdiploma! Maar ook geef ik ze een zandlopertje mee, zodat ze spelenderwijs leren dat ze echt 2 minuten hun tandjes moeten poetsen.

 

Heb je nog een goede preventietip?
Wat ik vaak adviseer is om je ragers in je tas te doen. Vaak nemen we hiervoor namelijk niet de tijd. Maar sta je bijvoorbeeld in de file, dan kan je toch nog even je tanden en tandvlees poetsen. En voor kinderen adviseer ik om te poetsen met een ‘poetsliedje’ dat 2 minuten duurt. Je hebt daar verschillende leuke apps voor, zoals Tandenland. Maar ook op YouTube is er genoeg te vinden, zoals Jokie.

 

Je werkt voor een tandartsketen, DentConnect.
Is dat een voordeel?

Dat vind ik wel. Alles is goed geregeld en het biedt mij de mogelijkheid om op 2 locaties te werken. Maar het grootste voordeel om in een groot bedrijf te mogen werken, zijn de diverse groeimogelijkheden. Dit maakte het voor mij mogelijk om door te groeien van tandartsassistente naar preventieassistente. Ik vind het prettig om een eigen agenda en behandelkamer te hebben. 

 

Wat zijn jouw ambities?
Momenteel wil ik me verder verdiepen in paro-preventie. Maar in de toekomst lijkt het me leuk om praktijkmanager te worden. Nu vind ik me daar nog te jong voor, maar over 10 jaar zou ik dat wel interessant vinden. Ik vind het fijn om ervoor te zorgen dat alles goed voor het personeel geregeld is, zodat iedereen tevreden is. Zelf ben ik best een control-freak en daarom vind ik het heel belangrijk dat alles goed op orde is.
 

Wij zijn altijd op zoek naar tandheelkundige professionals door heel Nederland. Let's Connect! 
Interesse om te werken bij DentConnect? Vul onderstaand formulier in of neem contact op met onze recruiters via 0162-482870 (optie 3).

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Naam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*
Vacature:*

Plak hier bijvoorbeeld de url van de vacature of titel van de vacature.