Mondzorg met ambitie

  • Bewezen track-record in praktijkovername
  • Internationaal netwerk van praktijken en professionals
  • Werkgever met focus op kwaliteit en ontwikkeling
Meer weten?

Aan de tand voelen: Jeroen Pepplinkhuizen

19-05-2021

In deze rubriek stellen we vragen een medewerkers van een tandartspraktijk van DentConnect. Ditmaal voelen we Jeroen Pepplinkhuizen aan de tand. Deze 58-jarige en zeer ervaren behandelaar is één van de zes Klinische Adviseurs van DentConnect Nederland, Chef de Clinique bij XQDent Bilthoven én implantoloog.  ,,Wij hanteren 1 belangrijke stelregel: als de patiënt er niet beter van wordt, dan moeten we het niet doen. En omgedraaid geldt dat natuurlijk ook.’’

Werd de liefde voor de mondzorg er al met de paplepel ingegoten?

 

Nou, mijn ouders hadden geen achtergrond in de tandheelkunde. Maar het schijnt zo te zijn dat ik op 5-jarige leeftijd een Zweedse tandarts op tv zag en dat ik toen riep: ‘Dat wil ik later worden!’ En sindsdien ben ik niet van mening veranderd.

 

Ik vind het nog steeds een prachtig beroep. Het is medisch heel interessant, je kan mensen helpen, mooie dingen maken en je werkt met je handen. Dat zijn drie zaken die me heel erg aanspreken.

 

Na mijn studie ben ik meteen naar Duitsland verhuisd, waar ik na een paar maanden een eigen praktijk heb geopend. Zo’n 15 jaar heb ik met veel plezier in de buurt van Bielefeld gewerkt, waarna in 1999 terug ben gekeerd naar Nederland. Vervolgens heb ik drie praktijken en een laboratorium opgericht, in de regio Utrecht/Zeist/Bilthoven.

 

Je bent vooral gespecialiseerd in implantologie. Wat trekt je hierin zo aan?

 

Ik vind het iets waanzinnig moois. Dat je met deze technieken mensen een stuk kwaliteit van hun leven teruggeeft. Het is heel uitdagend en technisch werk, maar ook héél dankbaar.

 

In 1990 ben ik begonnen mij in deze materie te verdiepen. Een opleiding tot implantoloog bestond niet, dus je moest zelf de juiste cursussen volgen om kennis te vergaren. Zo ben ik zelfs naar de Verenigde Staten gegaan om daar een cursus te volgen waarin de – op dat moment - nieuwste technieken werden uitgelegd. En nog steeds trekt mij dit vakgebied enorm.

 

Nadat je jouw praktijken en lab in 2012 verkocht aan Samenwerkende Tandartsen, maakte je als klinisch expert ook een aantal jaar deel uit van het directieteam. Nu fungeer je als één van deKlinische Adviseurs van DentConnect. Wat houdt die functie in?

 

Ten eerste ondersteunen wij de regiomanagers op het klinische vlak. Eigenlijk zie ik ons als de verbinders tussen de ‘vloer’ en de directie. Wij vertalen het ‘geluid van de vloer’ voor de managers, maar – indien nodig - trachten wij ook binnen de praktijken draagvlak te creëren voor bepaalde besluiten van de directie. Ik zie de Klinisch Adviseur als iemand die het voor beide kanten kan opnemen.

 

Wij hanteren vooral 1 belangrijke stelregel: als de patiënt er niet beter van wordt, dan moeten we het niet doen. En omgedraaid geldt dat natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering in de mondzorg. Daar heeft een patiënt profijt van, aangezien je er fouten mee kan vermijden. Zulke initiatieven binnen DentConnect kunnen dan ook op mijn steun rekenen.

 

Tijdens de coronapandemie hebben de Klinische Adviseurs mijns inziens ook een belangrijke rol gespeeld om de veiligheid van onze patiënten en collega’s te waarborgen. We overleggen wekelijks met de directie, waarbij het één van onze taken is om te adviseren hoe wij de richtlijnen van het RIVM en KNMT kunnen omzetten naar praktische regels voor onze praktijken.

 

En daarnaast kijken we ook wat wij extra kunnen doen, om die veiligheid te optimaliseren. Daarom hebben we bijvoorbeeld de Veiligheidsmedewerker geïntroduceerd die bij de deur elke patiënt ontvangt en de corona-triage afneemt. Zo’n initiatief wordt zeer gewaardeerd, blijkt uit onze steekproeven.

 

Op welke manier wordt binnen de organisatie jouw ervaring nog verder benut?

 

Ik vind het mooi om jonge collega’s te ondersteunen en hen waardevolle tips te geven, zodat zij zich verder kunnen ontplooien. Dat doe ik niet alleen op mijn eigen praktijk, maar – op verzoek – ook bij collega’s van andere praktijken uit ‘mijn’ regio.

 

Daarnaast fungeer ik soms ook als coach, als bepaalde zaken op een praktijk bijvoorbeeld niet zo lekker lopen. Dat kan te maken hebben met de samenwerking binnen een team of de communicatie.

 

Hoe ik dat doe? Nou, elke casus is uiteraard uniek, maar in het algemeen probeer ik in zo’n situatie vooral het doel en de voordelen aan te geven. Ik ga niet de route bepalen, want dat gaat niet werken. En ik adviseer vaak om je te focussen op al die zaken die goed gaan en leuk zijn. En wat minder op de dingen die minder leuk zijn.

 

Je moet elkaar vinden in datgene waarom wij allemaal voor de tandheelkunde hebben gekozen: de zorg voor de patiënt. Dáár willen we ons uiterste best voor doen. Dáár gaat het om. Je hoeft als collega’s geen beste vrienden te zijn om toch goed samen te werken en de patiënt de beste mondzorg aan te bieden. Op die manier probeer ik ze te ‘triggeren’. Het is mooi om te zien als het dan vervolgens ook beter gaat lopen.

 

Wanneer is voor jou een dag geslaagd?

 

Als Klinisch Adviseur is dat op een dag waarop ik een collega op weg heb geholpen om een volgende stap in zijn ontwikkeling te maken. Dat je iemand een bepaald advies hebt gegeven waarmee hij of zij kan door groeien.

 

Als implantoloog is dat wanneer een behandeling medisch-, technisch- en esthetisch fraai gelukt is. En dat de patiënt niet alleen tevreden is, maar ook blij verrast is dat de behandeling helemaal niet zo vervelend was en het een prachtig resultaat heeft opgeleverd! Als we dat als team voor elkaar krijgen, dan verlaat ik ook met een glimlach de praktijk!