Mondzorg met ambitie

  • Bewezen track-record in praktijkovername
  • Internationaal netwerk van praktijken en professionals
  • Werkgever met focus op kwaliteit en ontwikkeling
Meer weten?

Aan de tand voelen: Henk Bleeker

16-09-2021

In deze rubriek stellen we vragen aan medewerkers van een tandartspraktijk van DentConnect. Ditmaal voelen we Henk Bleeker aan de tand. Deze 64-jarige behandelaar bouwde in IJsselmuiden een prachtige praktijk op, die hij eerder dit jaar overdroeg aan DentConnect. ,,Als ik één tip aan mijn jongere collega’s mag geven: Neem je patiënt echt mee in de behandeling. Alles wat je vooraf zegt, is uitleg. Alles was je achteraf zegt, is een slap excuus.”

 

 

 

Je vader was oogarts. Jij deed een studie werktuigbouwkunde en was gek van autotechniek. Hoe ben je dan tandarts geworden?

,,Ja, dat is een goeie. Die studie werktuigbouwkunde was niets voor mij, dus daar ben ik na 2 jaar mee gestopt. Mijn grote hobby zijn auto’s en daarom dacht ik aan autotechniek, maar daar was mijn vader het totáál niet mee eens. Toen vroeg hij of ik wel eens aan tandheelkunde had gedacht. Dat had ik niet, maar ik ben er wel serieus over gaan nadenken.

Het mooie aan dit vak is dat je op een leuke manier met mensen kan werken. En je bent zelfstandig. Want als tandarts ben je altijd verantwoordelijk voor jouw eigen klinische beslissingen. Of je nou een eigen praktijk hebt of als ZZP’er werkt. Daarom ben ik de studie tandheelkunde in Amsterdam gaan doen en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.

 

Vervolgens belandde je via een lange omweg in IJsselmuiden.

,,Na mijn afstuderen kampten we in Nederland met een overschot aan tandartsen. Er stonden maar liefst 1133 collega’s voor mij op de wachtlijst! De situatie was echt uitzichtloos, waardoor er maar één optie was: werken in het buitenland.

Ik begon een eigen praktijk in de Duitse plaats Rheine, op zo’n 30 kilometer van Oldenzaal. Tandheelkundig had ik het heel goed daar. Maar het leven ‘an sich’ beviel ons niet in Rheine. De mensen waren vrij gesloten en het was lastig om daar een leuk sociaal leven op te bouwen. Toen ons oudste kind naar school moest, zijn we weer teruggegaan naar Nederland.’’

 

Direct na de opening van jouw praktijk in IJsselmuiden liep het storm. Hoe kwam dat?

De situatie was in korte tijd omgeslagen en in die jaren (begin jaren 90) was er een groot tekort aan ziekenfondstandartsen. En dat gold zeker voor IJsselmuiden. Het was echt ongekend. Ik werd op straat door mensen aangesproken of ik even in hun mond wilde kijken. Zelfs in een supermarkt werd ik gevraagd of ik niet even het gebit kon controleren.

Daarom ben ik gestart met open spreekuren. Het was enorm druk, de mensen zaten zelfs te wachten op de trap!

In 1995 beschikte ik over drie behandelkamers, inmiddels zijn dat er tien geworden en werken er 30 collega’s. Toch was het nooit mijn doel om te groeien. Ik wil gewoon altijd mensen helpen op mijn manier en zeg ook niet graag ‘nee’. Om de nieuwe patiënten te kunnen blijven verwelkomen, was er eigenlijk geen andere optie dan steeds uit te breiden. En dat heb ik ook voor een groot deel te danken aan een fantastisch team van medewerkers.

 

Dit jaar heb je jouw praktijk overgedragen aan DentConnect. Waarom koos je voor DentConnect?

Ik ben nu 64 jaar en op een gegeven moment is het tijd om terug te treden. Maar ik heb wel een verantwoordelijkheid naar mijn patiënten en mijn 30 medewerkers, onder wie 3 tandartsen.

Ik heb gekozen voor DentConnect omdat hun doelstellingen op tandheelkundig gebied goed overeenkomen met onze doelstellingen. Ik ben heel blij met deze ontwikkeling want deze organisatie neemt de praktijk een hele hoop rompslomp uit handen, waardoor ik mij de komende jaren volledig kan richten op de tandheelkunde.

De praktijk gaat gewoon door op de wijze die men gewend is én het voortbestaan is gewaarborgd. Uit het feit dat we nog steeds veel nieuwe aanmeldingen krijgen, haal ik de bevestiging dat we met z’n allen – met het hele team – goed bezig zijn.’’

 

Je bent nu 64 jaar en hebt een schat aan ervaring als tandarts. Welke tip zou jij de jongere generatie willen meegeven?

Er zijn natuurlijk duizend-en-een tips die je aan een jongere behandelaar kan geven. Maar als ik er maar één mag kiezen, dan wil ik benadrukken dat je als tandarts de tijd moet nemen om alles van tevoren goed uit leggen. Neem je patiënt echt mee in de behandeling. Alles wat je vooraf zegt, is uitleg. Alles was je achteraf zegt, is een slap excuus.