Mondzorg met ambitie

  • Bewezen track-record in praktijkovername
  • Internationaal netwerk van praktijken en professionals
  • Werkgever met focus op kwaliteit en ontwikkeling
Meer weten?

Aan de tand voelen: Priscilla Luijk

28-09-2020

In deze rubriek stellen we vragen aan een medewerkers van een tandartspraktijk van DentConnect. Ditmaal voelen we Priscilla Luijk aan de tand. Zij is 36 jaar, komt uit het Zeeuwse Oost-Souburg en  werkt bij MZC Goes.

 

 

Dankzij een ongeluk dat jouw vader overkwam, ontstond jouw voorliefde voor de mondzorg. Hoe zit dat?

Ik was 3 jaar oud, toen mijn vader bij een ongelukje 2 voortanden verloor. Hij kreeg daarom een frame met twee tanden en tijdens het poetsen haalde hij dat eruit. Toen ik dat voor de eerste keer zag, vond ik dat fascinerend! Vanaf dat moment heb ik ‘iets met tanden’. En als je dan ook nog eens een oma hebt, die haar kunstgebit kan uitdoen…

Toen ik op mijn 10e te horen kreeg dat ik een beugel moest dragen, was ik daar héél blij mee. De meeste kinderen van mijn leeftijd vonden dat niet zo fijn. Maar ik dacht: oh, wat interessant!

 

Na een bachelor mondzorgkunde aan de Hogeschool Utrecht ben je begonnen als mondhygiëniste. Wat vind je zo leuk aan jouw werk?

Het meest voldane gevoel krijg ik altijd wanneer een patiënt zichtbaar tevreden de stoel verlaat. Zeker als die patiënt eigenlijk met wat angst of onzekerheid de behandelkamer binnenkwam. Ik wil graag iedereen geruststellen en goed uitleggen waarom ik voor een bepaalde behandeling kies. En dat ik dan daar samen met de patiënt een beslissing over neem. Ja, een goede service voor patiënten vind ik heel belangrijk. En als ik dan merk dat ik het vertrouwen van een patiënt heb gewonnen, dan geeft me dat een écht goed gevoel.

 

Dit jaar wilde je naar een nieuwe werkomgeving en koos je – uit de diverse opties – voor MZC Goes, onderdeel van DentConnect. Waarom?

MZC Goes sprong er voor mij echt uit. Eén van de redenen was bijvoorbeeld de mogelijkheden die worden geboden om mij verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld via de DentConnect Academy. Vorig jaar ben ik moeder geworden van mijn derde kind, waardoor ik logischerwijs een tijdje andere prioriteiten heb gehad. Maar ik kijk er naar uit om weer nieuwe kennis tot mij te nemen. Dat kan via de Academy, maar wellicht ook met een externe cursus. Ik zou me bijvoorbeeld graag meer willen verdiepen in de parodontologie. Ik vind dat een interessant onderwerp en met die kennis kan ik mijn patiënten ook weer nóg beter van dienst zijn.

 

Er bestaan nog wel eens vooroordelen over het werken bij een keten.

Om eerlijk te zijn, had ik die ook vanwege bepaalde verhalen over een concurrerende tandartsketen. Maar ik moet zeggen dat ik er heel blij mee ben, want alles is heel goed geregeld. Zo ontvang ik bijvoorbeeld pensioen, iets wat voor mondhygiënisten echt niet vanzelfsprekend is. En daarnaast word je heel goed op de hoogte gehouden over alle ontwikkelingen, via bijvoorbeeld de nieuwsbrief. Op die manier weet je ook wat de achtergronden zijn voor sommige besluiten en dat vind ik fijn om te weten.

 

Dus je hebt het goed naar je zin bij MZC Goes?

Absoluut! De sfeer is hier gewoon heel goed, dankzij de prettige collega’s die elkaar zoveel mogelijk helpen. Zo blijven we geregeld op het einde van de dag iets langer werken om samen de dag goed af te sluiten. Maar ook is het gezellig dat we vaak samen lunchen en kan ik goed sparren met onze tandartsen. Ik zit hier goed op mijn plek!