Mondzorg met ambitie

  • Bewezen track-record in praktijkovername
  • Internationaal netwerk van praktijken en professionals
  • Werkgever met focus op kwaliteit en ontwikkeling
Meer weten?

Kindertandheelkunde; in strijd met de elementen
 

Datum: 14 mei
Tijd: ontvangst vanaf 17.30
Start cursus: 18.30
Locatie: centrale locatie in Nederland

 

Kindertandheelkunde; in strijd met de Elementen

In de afgelopen jaren is er reeds veel gezegd en geschreven over kindertandheelkunde. Verwonderlijk misschien want het lijkt zo’n onschuldig en weinig complex vakgebied. Het hoort in het “basis-pakket” van iedere tandarts/ mondzorgverlener en dus word deze geacht dit onderdeel goed te beheersen. Echter,  de praktijk wijst uit dat kindertandheelkunde toch enkele listige adders onder het gras kent. De richtlijn “Mondzorg voor Jeugdigen” weet de mondzorgverlener daar onvoldoende langs-af te loodsen kennelijk maar ook de maatschappij doet een fraaie duit in het zakje om verantwoorde mondzorg voor kinderen danig in de weg te staan.

Martine van Gemert-Schriks zal in haar voordracht overzicht scheppen in de wereld van de Kindertandheelkunde. Wat is de rol van de mondzorgverlener? Wat zijn de valkuilen en waar liggen de kansen? Van Gemert-Schriks plaatst de kindertandheelkunde voor u in een realistisch en vooral ook praktisch perspectief. Na afloop van deze lezing zult u zich beter uitgerust voelen om de kinderen in uw dagelijkse praktijk van repliek te kunnen dienen.

Curriculum Vitae

Martine van Gemert-Schriks (1974) is in 1998 afgestudeerd aan het Academisch Centrum tandheelkunde (ACTA) te Amsterdam. Daarna werkte zij in de algemene praktijk en volgde de postdoctorale opleiding tot tandarts-pedodontoloog aan het ACTA. Aansluitend (2001) werkte zij bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde te Amsterdam en is zij haar promotieonderzoek gestart bij de afdeling kindertandheelkunde van het ACTA. In 2008 promoveerde zij op het effect van cariës op de mondgezondheid en de algemene gezondheid bij kinderen. Van 2010-2015 werkte zij als tandarts pedodontoloog bij het Centrum Bijzondere Tandheelkunde Rijnmond te Rotterdam.

Sinds 2013 is zij coördinator van de post-initiële opleiding kindertandheelkunde aan ACTA. In 2017 heeft zij de deuren geopend van haar verwijspraktijk voor Bijzondere Kindertandheelkunde in Breda (BizKiTZ).

Martine is jarenlang (bestuurlijk) actief geweest binnen de NVvK en zij heeft in 2015 het erelidmaatschap in ontvangst mogen nemen.

 

Inschrijven

Schijf je snel in voor deze interessante cursus! Inschrijven kan via onderstaande link:

https://goo.gl/forms/tBTDWuTjwujxSBLQ2