Mondzorg met ambitie

  • Bewezen track-record in praktijkovername
  • Internationaal netwerk van praktijken en professionals
  • Werkgever met focus op kwaliteit en ontwikkeling
Meer weten?

Sjoerd Smeekens

Curriculum vitae
Sjoerd Smeekens DDS, D.M.D:

In 1997 ontving hij zijn DDS-graad aan de Universiteit van Nijmegen (Nederland, NL).
Van 1999 tot 2005 was hij assistent professor in de afdeling reconstructieve tandheelkunde en temperomandibulaire stoornissen in Basel (Zwitserland), waar hij in 2002 klinisch universitair hoofddocent werd.
Van 2005 tot 2008 was hij  tot klinisch universitair hoofddocent in het departement Prostodontologie in Freibug (Duitsland).
Vanaf 2009-2011 werd hij aangesteld als hoogleraar in de afdeling preventieve en herstellende wetenschappen aan de Universiteit van Pennsylvania (U.S.A.) en externe docent aan de afdeling Orthodontie, Radboud Universiteit Nijmegen.
Sinds 2006 is hij gecertificeerd in Reconstructieve Tandheelkunde, door de Zwitserse Vereniging voor Reconstructieve Tandheelkunde (SSRD).
Sinds 2008 is hij gecertificeerd in de prostodontie en materiaalkunde, door de Duitse Vereniging voor Prothetische tandheelkunde en Materiaalkunde (DGZPW).
In 2008 opende hij een verwijzingspraktijk in periodontologie, implantologie en reconstructieve tandheelkunde in Nederland.
Sinds 2010 is hij bestuurslid van de Vlaamse Vereniging voor Reconstructieve Tandheelkunde (NVVRT) en is hij gecertificeerd in prostodontie door de European Prosthodontic Association (EPA).
In 2013 begon hij met de academie van Reconstructieve Tandheelkunde, een postdoctorale opleidingscentrum.

Afbeeldingsresultaten voor sjoerd smeekens

terug