Mondzorg met ambitie

  • Bewezen track-record in praktijkovername
  • Internationaal netwerk van praktijken en professionals
  • Werkgever met focus op kwaliteit en ontwikkeling
Meer weten?

Aan de tand voelen: Qamar Darweesh

28-08-2020

In deze rubriek stellen we vragen aan een jonge medewerkers van een tandartspraktijk van DentConnect. Ditmaal voelen we Qamar Darweesh aan de tand. Zij is 27 jaar, komt oorspronkelijk uit Syrië en werkt sinds kort bij Samenwerkende Tandartsen Tilburg - Zuid.

 

 

Hoe ben je in Nederland terechtgekomen?

Zo’n 4 jaar geleden was de situatie voor mijn man niet meer veilig in Syrië en besloot hij te vluchten. Zodoende zijn we uiteindelijk in Nederland terechtgekomen.

 

In Syrië was je al tandarts. Kon je meteen in Nederland aan de slag?

Nee, zeker niet. Ik moest eerst mijn BIG-registratie halen en daarvoor heb ik flink moeten studeren om de diploma’s te halen. Daarnaast heb ik ook verschillende cursussen Nederlands gedaan. Want als ik mijn werk als tandarts goed wil doen, dan moet ik mijn patiënten goed begrijpen én zij mij.

Toch ben ik vrij snel onder supervisie van een ervaren tandarts gaan werken in een praktijk. Zonder vergoeding. Waarom ik dat gedaan heb? Ik houd er niet van om stil te zitten. Ik wil mijn handen gebruiken.

 

Je werkt nu bij Samenwerkende Tandartsen Tilburg - Zuid. Waarom heb je voor die praktijk gekozen?

Ik kon kiezen uit 5 praktijken, maar Tilburg - Zuid gaf mij het beste gevoel. Zij stonden heel open voor mijn ideeën. Ik wil altijd naar voren. Ik wil veranderen. En bij ‘Tilburg-Zuid’ willen ze mij die ruimte geven. Daarnaast is het een groot team waar een positieve sfeer heerst. Ik werk er pas 3 weken, maar tot nu toe worden mijn verwachtingen waargemaakt.


Zeker voor kinderen die angst hebben voor de tandarts, neem ik graag extra tijd om hen op het gemak te stellen. Dan gebruik ik mijn fantasie om ervoor te zorgen ze met een prettiger gevoel in de stoel zitten. Ik vind het fijn dat ik daarvoor bij Tilburg - Zuid ook de ruimte én tijd krijg.
 

Wat is jouw ambitie?

Ik ben écht verliefd op dit vak. Al vanaf mijn 9e wist ik zeker dat ik tandarts wilde worden. Ik mocht bij mijn tandarts in Syrië elke keer meekijken als mijn moeder in de behandelstoel lag en dat vond ik fascinerend. En nog steeds vind ik het vak geweldig. Ik leer elke dag iets nieuws. Ik ben sowieso wel iemand die dingen graag snel oppakt en dan ook heel goed wil doen.

Ik weet daarom ook niet of ik me wil gaan specialiseren. In elk geval wil ik wel heel veel verschillende specialismen leren, want juist die variatie maakt het extra interessant. Ik neem van iedere taart een hapje.

 

Merk je al iets van de ondersteuning vanuit het Shared Service Center?

Daarvoor werk ik nog te kort bij Tilburg - Zuid. Maar ik hoorde wel dat DentConnect een eigen Academy heeft. Ik ga me daar snel in verdiepen, want ik vind het geweldig om nieuwe kennis op te doen!